پارامتر Return Loss در تست فلوک چیست؟

در علم ارتباطات مقدار افت  بازگشتی (Return Loss ) عبارت است از مقدارتلفات (Loss) توان سیگنال  بازگشت داده شده یا منعکس شده در کابل به عبارت دیگر تلفات بازگشتی (Return Loss) تلفات توان سیگنال‌هایی را بیان می‌کند که به دلایل مختلفی مانند خم بیش از حد کابل یا فرورفتگی کابل یا کیفیت و جنس مس کابل و… بوجود می‌آیند. در این مطلب درباره پارامتر Return Loss که یکی از پارامتر های تست فلوک می باشد صحبت می کنیم.

تلفات بازگشتی Return Loss

تلفات بازگشتی (Return Loss) از فرمول زیر محاسبه شده و واحد اندازه گیری آن دسیبل (dB) می‌باشد.

RL=10 log 10 ( Pi / Pr )

با توجه به فرمول فوق تلفات بازگشتی (Return Loss)  در واقع نسبت بین توان سیگنال ورودی به سیگنال بازگشتی است که با دسیبل (dB) بیان می‌شود. تلفات بازگشتی (Return Loss) به دو عامل نسبت موج مستقیم (Standing Wave Ratio) و ضریب بازگشت (Reflection Coefficient) بستگی دارد.

پارامتر Return Loss

پارامتر Return Loss

پارامتر Return Loss در تست فلوک

با افزایش تلفات بازگشتی (Return Loss) نسبت موج مستقیم (SWR) کاهش پیدا می‌کند. میزان تلفات بازگشتی این مفهوم را بیان می‌کند که کانال یا لینک کابل کشی شده چقدر عملکرد بهینه‌ای دارد. هرچه تلفات بازگشتی (Return Loss)  بیشتر باشد مطلوب تر بوده و موجب کاهش تلفات اضافی (Insertion Loss) می‌شود. این پارامتر در انتخاب نوع پچ کورد (Patch Cord) و کانکشن ماژول یا کی استون نقش بسیار مهمی دارد و به همین دلیل توصیه شده که تمام تجهیزات یک لینک یا کانال را ترجیحاً از یک برند خریداری کنید. زیرا تفاوت امپدانسی بین تجهیزات مختلف باعث کاهش تلفات بازگشتی (Return Loss)  شده و در نتیجه عملکرد کانال تضعیف می‌شود.

پیشنهاد مطالعه بیشتر:  تست فلوک پچ کورد شبکه

مشاهده فیلم آموزشی در زیر:

Return Loss

پارامتر Return Loss درتست فلوک

پارامتر Return Loss درتست فلوک

میزان مقدار سیگنال برگشتی به سمت فرستنده میباشد. این مقدار سیگنال برگشتی توسط اختلاف امپدانس کابل یا کانکتور بوجود می آید که معمولا به علت کشیدگی بیش از حد کابل یا معیوب بودن کانکتور پدید می آید.این پارامتر تاثیر مستقیم با خلوص مس و کیفیت کابل دارد که در اولویت اول پارامتر های تست فلوک می باشد.

در واقع این پارامتر تست فلوک قدرت سیگنال انعکاسی را نشان میدهد و در نشانگر این موضوع است که  هیچ وقت سیگنال نباید منعکس گردد  اما وقتی به مانعی(زخمی شدن سیم ،ناخالصی سیم ،سطح مقطع سیم و…) برخورد می کند انعکاس رخ می دهد،تا شدن یا گره خوردن کابل در طول مسیر منجر به انعکاس سیگنال گردیده و خود اتصالات نیز می توانند  باعث برگشت سیگنال می شوند، تغییر کیفیت کابل در طول مسیر نیز می تواند این نتیجه را به همراه داشته باشد.

لازم به ذکر است این پارامتر اصلی تست فلوک نمایش دهنده  میزان سیگنال برگشتی به سمت فرستنده می باشد و  از اختلاف امپدانس کابل یا کانکتور نیز به وجود می آید و در صورت کشیدگی بیش از حد کابل یا مشکل در کانکتور این تست پاس نمی گردد.

تحلیل گزارش تست فلوک و آشنایی انوع پارامترهای تست فلوک کابل شبکه :

  • پارامتر Wire Map در تست فلوک
  • پارامتر Propagation Delay در تست فلوک
  • پارامتر Delay Skew در تست فلوک
  • پارامتر Cable Length در تست فلوک
  • پارامتر Insertion Loss در تست فلوک
  • پارامتر Return Loss در تست فلوک
  • پارامتر (Next , Near End-Cross Talk ) در تست فلوک
  • پارامتر ( PS NEXT , Power Sum NEXT) در تست فلوک
پیشنهاد مطالعه بیشتر:  محصولات MMC فرانسه

جهت بررسی بیشتر پارامتر های تست فلوک از اینجا اطلاعات بیشتر کسب نمایید

سخن پایانی

اگر تا کنون با مشکلاتی همچون قطعی شبکه یا برقراری اتصال در لینک یا کانال های شبکه خود مواجه شدید، و یا اگر در تجهیزات سوییچ و روتر یا فایروال شبکه Error هایی از قبیل CRC ERROR یا Input error دارید قطعاً یکی از دلایل آن عدم توجه به این پارامتر بسیار مهم در هنگام خرید تجهیزات شبکه بوده است. یقینا پارامتر return loss مهمترین پارامتر در انتخاب کابل شبکه بوده و بقیه پارامترهای تست فلوک شبکه تحت تاثیر این پارامتر قرار می گیرند.

تست فلوک چیست را اینجا بخوانید

شرکت مهندسی آزما شبکه ایرانیان (ایران فلوک ) با بیش از 10 سال سابقه در طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف کابل کشی شبکه و دیتاسنتر آمادگی کامل برای مشاوره و طراحی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری شما و همچنین تست فلوک شبکه را دارد.